Ik ga het weer doen

Ik verbaas me over het gemak waarmee ik snelheid maak. Steeds als ik een kilometer heb afgelegd en mijn horloge me vertelt hoe lang ik daar over heb gedaan, is dat minder dan ik had verwacht. Ik loop zo makkelijk. Dat doet rust met mijn lichaam. Rust en intensieve training.

De afgelopen tijd heb ik weer kilometers gemaakt, meer dan 100 per week. Ik heb hard gelopen, langzaam gelopen, ver gelopen, intervals gedaan, vaartspelen, viaducten. Donderdagavond was ik elke week op de baan te vinden, waar we sinds de zomer kunnen trainen en waar we dus vooral intensief hardlopen. 200, 400, 600, 800 meters met snelheden waar je op de weg alleen van kunt dromen.Dat allemaal om alsnog die 2:55 te halen op de marathon, dit keer in Valencia, over krap twee dagen. Ik ben er klaar voor, ik sta op scherp, mijn lichaam voelt zich helemaal thuis bij de snelheid. Ik wil lopen.

Ik kan het aan, dat voel ik nu ik op souplesse langs het kanaal ren. Was het alvast maar zover. Al moet ik wel toegeven dat er een klein plekje in mijn hamstring sinds zaterdag wat moeilijk doet. Dus het is maar goed dat ik nog bijna twee dagen kan rusten.

Hoe dan ook, ik ga het doen!

Dit bericht werd geplaatst in Als ik over rennen schrijf, De weg naar Londen 2018 en getagged met , . Maak dit favoriet permalink.

Een reactie op Ik ga het weer doen

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s