Vrije wil

Mannen. Vanaf nu bent u mijn leerlingen en noemt u mij Meester. U gehoorzaamt mij blindelings en ik zal u leren te moorden bij heldere hemel. Ik zal u vele manieren aanreiken om een mens te elimineren, een sterk mens, een onbedachtzaam mens, een mens die wordt beveiligd, iemand met een zwaard in de hand en de kunde om het te gebruiken. Ik zal u eveneens bijbrengen hoe u onzichtbaar kunt wezen. Onzichtbaar bent u als u niet wordt opgemerkt. U zult één worden met uw omgeving, of die nu bestaat uit donkere bomen of een drukke winkelstraat. U zult op het juiste moment toeslaan, als er de meeste kans bestaat op succes en liefst met een mogelijkheid om direct weer te verdwijnen.

In het beste geval heeft niemand u gezien, zelfs uw slachtoffer niet. Maar helaas is dat niet altijd mogelijk. Sommige opdrachten zullen gevaarlijk zijn en het zal voorkomen dat u zich een weg naar buiten moet banen. Gelukkig liggen uw kansen in het gevecht goed, want tegen de tijd dat u er op uit wordt gestuurd zult u er de vaardigheid en het inzicht voor hebben, dat is mijn belofte aan u. Alles zult u van mij leren, doden en wegkomen. Vaak zult u dus als overwinnaar uit de strijd terugkeren naar onze basis. Iedereen zal u verwelkomen en op de schouders slaan, momenten van triomf. Maar onvermijdelijk zal ook dat ene moment naderbij komen dat het tegen zit en dat u in een hoek wordt gedreven, en dat brengt me bij de eed die u gezworen heeft. Alleen de dood kan ons afleiden van ons doel, te doden. Dat is wat u mij verschuldigd bent. Laat het dus tot u doordringen dat uw leven zinloos is als u niet meer doden kunt. Hebt u nog een angel over, gebruik die dan, maar richt de laatste op uzelf. En doe dat met de berekening en effectiviteit die u van mij zult hebben geleerd.

U hebt beloofd om tot het einde te gaan. En aan die belofte zal ik u genadeloos houden, niet op het moment van de nederlaag zelf, maar als voorschot daarop. Krijg ik eenmaal de overtuiging dat u niet van het postuur bent dat nodig is voor de laatste daad, dan zal ik geen moment aarzelen. U bent gestorven zonder dat u het hebt gemerkt. En ik verzeker u bij deze dat ik zal weten wie van u de moed heeft en wie niet. Ik ga u trainen, elke dag weer. U trainen is vanaf morgen mijn enige doel in zichzelf. Dat wordt voor ons allemaal een intensief proces, waarvan de uitersten mij zullen laten zien wat u bent, een lijk of een van mijn mannen.

Neemt u nu allen plaats op uw mat. We zullen de nacht hier in stilte doorbrengen. Op elk moment mag u opstaan en mij vragen u van uw eed te ontslaan. Ik zal u weer vrij man maken en voor u buigen om uw zelfkennis. Daarna kunt u gaan rusten en morgen mag u vertrekken.

Voor wie hier in de ochtend nog zit is er geen weg meer terug.

Dit bericht werd geplaatst in Spreuken en sproken van alledag. Bookmark de permalink .

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s