Exemplarisch

Er fietsten me twee bakvissen tegemoet en ik kon het niet helpen te horen wat ze bespraken. ‘Als er werd gestrippokerd, dan was ik er zeker niet bij. Want daar zou ik niet eens bij wíllen zijn.’ Het meisje sprak heel beslist, en net als de meeste mensen ging ze er natuurlijk voetstoots vanuit dat als ze een praktijk moreel maar krachtig genoeg verwerpt, ze er ook nooit mee te maken zal krijgen. Waarbij ze er, net als al die anderen, niet bij stilstond dat het strippokeren ooit als natuurlijk voort zou kunnen komen uit een complex aan voorgaande gebeurtenissen en dat ze het dan niet eens erg zal vinden om uit de kleren te gaan.

Zo gaat dat ook met massamoorden, bijvoorbeeld.

Dit bericht werd geplaatst in Spreuken en sproken van alledag. Bookmark de permalink .

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s