Roep eens wat!

Maandag 16 april. Korte en rustige duurloop. Nog 6 dagen tot de marathon van Londen.

”TempoMijn rustweek is begonnen, maar vandaag merk ik daar natuurlijk nog weinig van. Overdag moest ik gewoon nog bijkomen van een weekend waarin ik meer dan 50 kilometer heb gelopen. En na het werk moet ik nog 10 kilometer rennen. Dat is wel minder, maar ook weer niet dramatisch veel minder dan vorige week maandag, toen ik dertien kilometer in een trager tempo deed.

Overigens draag ik bij het lopen vandaag voor het eerst het t-shirt van GOAL for the Gambia. Het is een hele opluchting om te merken dat het perfect past. Het knelt nergens, het zit niet te strak, het logo voelt niet zweterig. Er is helemaal niks op aan te merken. Na de loop leg ik het in de week in water, dan is het daarna helemaal klaar om mee naar Londen te gaan.

Vanaf morgen barst de rustweek echt los. Dan mag ik niet meedoen met het looponderdeel van de loopgroeptraining. En vooral donderdag is een keerpunt. Dan geen uitputtende intervaltraining meer voor mij, maar een licht loopje van een half uur. Dat zal mijn lichaam op waarde moeten weten te schatten.

En tot slot, waaraan ik pas echt goed merk dat de laatste week is ingegaan, heb ik mijn dieet aangepast. Geurt heeft al een paar weken geleden uitgebreide instructies gestuurd naar iedereen die een marathon loopt dit jaar. Daarin staat dat ik maandag, dinsdag en woensdag koolhydraatarm moet eten. Dat betekent dus veel groenten als courgette, tomaat, groene paprika en ui, met wat kip.

Dat is even wennen. Pas vanaf donderdag mag ik me helemaal gaan volstouwen met volkorenpasta en zoete aardappel. Daar kijk ik alvast naar vooruit. Heerlijk!

En op mijn werk heeft mijn hardlopende collega, die op afstanden tot 16 kilometer veel sneller is dan ik, zich laten verleiden tot een voorspelling van wat ik ga presteren. 2:53:38, zegt hij. En als ik daar onder duik, verdubbelt hij zijn inzet.

Als meer mensen nou wat roepen, dan heb ik misschien de neiging om mijn renplan voor zondag daarop aan te passen.

Al deze moeite doe ik voor GOAL for the Gambia, het project dat ik steun met mijn marathon. Je mag me gerust sponsoren.

Dit bericht werd geplaatst in Als ik over rennen schrijf, De weg naar Londen 2018. Bookmark de permalink .

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s