Uitzwaaitraining

Dinsdag 17 april. Inlopen loopgroeptraining en nog een klein rondje. Nog 5 dagen tot de marathon van Londen.

”TempoGeurt zit nog op Terschelling vanwege lekker weer, dus we hebben het schema van tevoren gekregen. Het is een opeenstapeling van heel snelle vierhonderd en tweehonderd meters. Snelheid, snelheid, snelheid, daar gaat het vandaag om.

Tijdens het inlopen mag ik een paar keer vertellen dat ik vrijdag vlieg, dat we zaterdag een hotel hebben en dat Miriam met flessen sportdrank en gelletjes langs de kant zal staan. Ook dat het warm wordt en dat ik me heb voorgenomen om het drinken niet af te raffelen maar er goed aandacht aan te besteden. Ik vertel het graag meerdere keren, want ik kan maar heel zelden praten over rennen met mensen die ook echt begrijpen waar ik het over heb.

Robert-Jan en ik hoeven vandaag alleen in te lopen. We doen de squats mee, dan springen we nog wat en na de steigerungen zijn we klaar. Zij gaan sprinten en wij krijgen heel veel welgemeend succes van ze mee. Dat doet goed. Dat kunnen we gebruiken!

Robert-Jan, die zondag in Enschede loopt, vertelt dat hij nog drastischer is met zijn koolhydraat-arme menu dan ik. Hij ontbijt met smoothies van rooie bieten en appeltjes, hij eet sla en geen enkele boterham. Dat lukt mij gewoon niet.

Maar allebei moesten we, tot onze grote spijt, deze week de taart laten staan waar mensen op het werk op trakteren, want het lijkt wel alsof ineens iedereen jarig is. Terwijl we normaal gesproken met alle liefde twee of drie stukken opscheppen. Dat rennen we er toch wel weer vanaf.

Wat kijken we uit naar donderdag, dan mogen we weer schransen.

Robert-Jan gaat zondag proberen onder de drie uur te rennen. Vorig jaar in Rotterdam heeft ook een poging gewaagd, maar toen ging hij stuk. Dit keer heeft hij veel completer getraind, vertelt hij. Bovendien is hij mentaal sterker geworden. En de marathon is ook een mentaal spel.

Dat kan ik alleen maar beamen. Dat is het zeker. En ik heb het idee dat ik de afgelopen maanden mentaal eveneens heel veel sterker ben geworden. Dat moet ook wel, met het volume aan kilometers dat ik heb gelopen dit jaar. Gemiddeld heb ik zo’n vijftig kilometer per maand meer gedaan dan vorig jaar. En toen was ik al zo goed getraind.

Terwijl we richting de auto van Robert-Jan lopen, spreken we allebei het vertrouwen uit in zondag. Maar we gaan vooral lekker lopen. En tot slot wensen we elkaar heel veel succes. Van iemand die zo precies weet voor welke uitdaging je staat, is dat heel waardevol.

Als hij afslaat naar zijn auto, dan loop ik nog een rondje om. Aan de overkant van het kanaal zie ik de anderen aanzetten voor het volgende sprintje. Ze gaan er enthousiast vandoor, dus klap ik voor ze. Dat hebben ze verdiend!

Al deze moeite doe ik voor GOAL for the Gambia, het project dat ik steun met mijn marathon. Je mag me gerust sponsoren.

Dit bericht werd geplaatst in Als ik over rennen schrijf, De weg naar Londen 2018. Bookmark de permalink .

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s