Veel eten en toch zo licht als een veertje

Woensdag 14 maart. Rustdag. Nog 39 dagen tot de marathon van Londen.

Veel lichter dan ik wasVanochtend zag ik de oude weegschaal die ik van Jip heb geërfd onder mijn wasbak staan, en ach, waarom er niet weer eens op gaan staan? En terwijl ik daar op de weegschaal stond, bleek dat ik ooit ruim 10 kilogram meer heb gewogen. Waar heeft dat dan allemaal gezeten!?

Nu begrijp ik ook beter waarom verschillende mensen die ik weer tegenkwam nadat ze me al een tijdje niet hadden gezien de opmerking maakten dat ik er afgetraind uitzie. “Ik train dan ook best veel”, zeg ik daar dan altijd maar op, terwijl ik me bedenk dat ze vast op Facebook hebben gezien dat ik hardloop. En dan is het wel zo netjes om daar een opmerking over te maken.

Maar dat ik ooit nog eens echt 72 kilogram zou wegen, dat had ik niet gedacht. Ik heb altijd meer tegen de tachtig gewogen en 76 kilogram vond ik al weinig. Maar dit komt natuurlijk mooi van pas, want alles wat ik mee moet sjouwen bij de marathon maakt me langzamer.

Overigens ben ik nu, na het avondeten, alweer enkele kilo’s zwaarder dan vanochtend. Want zoveel trainen heeft als geweldig bijkomend voordeel dat ik me helemaal afgeladen vol kan vreten zonder aan te komen. Ik hoef me op geen enkele manier in te houden, en dat doe ik dan ook niet. Er kan altijd nog wel wat bij.

Dat was er overigens direct ook de oorzaak van dat ik ooit meer dan tien kilo zwaarder was. In die tijd stopte ik na de voorjaarsmarathon met rennen om het in september of oktober weer eens op te pakken. Want in de zomer wilde ik niet rennen, maar biertjes drinken op het terras.

Ik hield dus wel op met bewegen, maar niet met het vele eten. En daar werd ik dan al heel snel heel vadsig van. Nu ren ik al enkele jaren het hele jaar door en dat heeft zijn uitwerking niet gemist.

Om dat te vieren eet ik zo meteen nog een zak cassavechips leeg. Ik kan het hebben.

Dit bericht werd geplaatst in De weg naar Londen 2018 en getagged met . Maak dit favoriet permalink.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s