Op marathontempo

Donderdag 22 maart. Testloop. Nog 31 dagen tot de marathon van Londen.

Tempo 22-3Eindelijk is de vloek op testlopen opgeheven dit jaar. Steeds ging het mis, om wat voor reden dan ook, maar vandaag is er geen vuiltje aan de lucht. Het is mooi weer, met toch wat wind zodat de condities realistisch niet helemaal perfect zijn.

Dit keer blijf ik doorlopen op marathontempo als ik eenmaal op gang ben. Dan blijkt dat ik inderdaad beter getraind ben dan bij de vorige testlopen. Ik loop comfortabel. Al moet ik tegen de wind in af en toe wat tijd inleveren, ik behoud mijn snelheid. Ook als ik de tien kilometer voorbij ben, de vijftien en zelfs de twintig.

Natuurlijk gaat het aan het eind niet meer zo makkelijk als in het begin, maar dat hoeft me niet te verontrusten. Ik zit in een zware trainingsperiode en dat is bij de wedstrijd uiteindelijk wel anders. Dan heb ik een weekje getaperd. Dan ben ik topfit en bovendien uitgerust.

De opdracht voor vandaag is overigens om 25 kilometer te rennen op marathontempo, maar ik knoop er nog twee kilometer aan vast. Op die manier ben ik tenminste nog maar een overzichtelijke 15 kilometer van de marathonfinish verwijderd. Als ik in Londen niet met mijn krachten ga smijten, dan moet ik die ook nog goed kunnen doorkomen.

Het is allemaal een kwestie van strategie en indelen van de wedstrijd. Het grote rekenen is begonnen. Waar ligt mijn grens, met welk tempo gaat het goed en met welke versnelling blaas ik mezelf op.

Ik denk dat ik vandaag weer waardevolle informatie heb vergaard.

Dit bericht werd geplaatst in Als ik over rennen schrijf, De weg naar Londen 2018. Bookmark de permalink .

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s