Teruggefloten

Dinsdag 27 maart. Alternatieve loopgroeptraining. Nog 26 dagen tot de marathon van Londen.

”recept”Vanavond ga ik naar een concert, dus dit keer kan ik niet naar de loopgroeptraining. Dat is irritant en jammer, maar er is niets aan te doen. Toch kan ik natuurlijk niet helemaal verzaken, dus ik vraag aan Geurt wat er vanavond op het menu staat.

Het recept dat ik van hem krijg is heel makkelijk te onthouden, maar ik schrijf het toch op een klein papiertje. Dan hoef ik dadelijk niet na te denken tijdens het rennen en kan ik me helemaal concentreren op snelheid.

Het schema is heel geurtiaans opgebouwd. Het bestaat uit steeds langere series van kortere loopjes met steeds minder pauze. Perfect om even lekker wat tempo te maken.

Als ik het papiertje uit mijn zak vis als ik eenmaal weer thuis ben, blijk ik toch nog te weinig pauze te hebben genomen tussen de 200 meters op het laatst. Kan ik dan helemaal niets goed doen? En vervolgens wil mijn horloge ook nog niet synchroniseren met mijn telefoon. Zou er iets met de servers van Garmin aan de hand zijn? Ik probeer het later nog een keer.

Overigens heeft Geurt me vandaag ook uit het hoofd gepraat dat ik komende maandag bij de Halve van De Haar een persoonlijk record op de halve marathon ga lopen. Volgens hem is het niet de bedoeling dat ik nu mijn training nog op een andere wedstrijd aanpas.

22 april is de dag waar het om gaat, en voor dat argument ben ik erg gevoelig.

Dus ga ik maandag eerst rustig naar de start lopen. Dan ongeveer op marathontempo die halve afwerken, zeker niet sneller. En daarna loop ik op mijn dooie akkertje uit naar huis. Dat is ongeveer 10 kilometer.

Met 40 kilometer gaat dat een goed bestede tweede paasdag worden.

Dit bericht werd geplaatst in Als ik over rennen schrijf, De weg naar Londen 2018 en getagged met , . Maak dit favoriet permalink.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s